Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Ard Langerer bij RTV Noord over het vertrek van twee spelers en de rest van de selectie

FC Groningen verhuurt aanvaller Kristian Lien tot de winterstop aan de Noorse club Kristiansund. Verdediger Liam van Gelderen staat op het punt om naar RKC Waalwijk te vertrekken.

Over iets meer dan twee weken staat de eerste competitiewedstrijd voor de Trots van het Noorden op het programma. In stadion Euroborg is medepromovendus NAC Breda de tegenstander. Richting die wedstrijd krijgt de selectie van trainer Dick Lukkien steeds meer vorm. In een gesprek met RTV Noord vertelt technisch manager Ard Langerer over wat er allemaal speelt bij FC Groningen.
DSF8488-scaled

'We zien echt nog wel potentie in Lien'
Aanvaller Lien wordt verhuurd aan Kristiansund, waar hij tot de winterstop speelt. Lien kwam in de voorbereiding tot vijf doelpunten, meer dan zijn totaal (één) in officiële wedstrijden voor FC Groningen. 'We zien in hem echt nog wel potentie', zegt technisch manager Art Langeler. 'Daarom hebben we ingezet op tijdelijke huur, want op dit moment heeft hij hier niet heel veel kans op speeltijd. De competitie in Noorwegen loopt tot december, dus we hopen dat hij daar op het hoogste niveau nog zo'n tien tot vijftien wedstrijden kan spelen.'

Transfervrij met doorverkooppercentage
Daarnaast lijkt FC Groningen eindelijk verlost van Liam van Gelderen. De 23-jarige verdediger maakte al lange tijd geen deel uit van de eerste selectie en had in Groningen geen enkel perspectief meer. Liam van Gelderen trainde het vorig seizoen nadat hij uit de selectie werd gezet mee met de o21 van FC Groningen en op dit moment doet hij dat ook.

'We zijn in gesprek met RKC', zegt Langeler. 'We gaan zijn contract hier ontbinden, zodat hij transfervrij naar Waalwijk kan vertrekken, maar we zijn met RKC nog wel in gesprek over een doorverkooppercentage', zegt hij. 'We hopen dit in ieder geval vandaag af te ronden.'

Nog meer afscheid van spelers gewenst
Naast Liam van Gelderen wil FC Groningen ook afscheid nemen van Nordin Musampa, Kevin van Veen, Ragnar Oratmangoen en Florian Krüger, die met hun salaris voor meer dan een miljoen euro op de begroting drukken, terwijl er geen enkel perspectief op speeltijd is voor het viertal. Voor Kian Slor zoekt de club eveneens naar een oplossing. De aanvaller heeft nog een één jarig contract, maar heeft in Groningen geen perspectief op speeltijd. Slor is onlangs een week op proef geweest bij VVV Venlo maar daar kreeg hij geen contract omdat hij te duur was voor de Venlonaren. De Limburgers hebben geen geld dus kunnen niet veel doen op de markt.

Langeler verwacht dat er binnenkort eveneens afscheid genomen kan worden van Musampa. Net als Van Gelderen maakt hij al geruime tijd geen deel uit van de eerste selectie en is zijn rol in Groningen uitgespeeld. 'Nordin zit al een heel jaar zonder enig perspectief bij de club, dus we proberen nu wat met hem te regelen. Dat gaat de komende week wel lukken', vermoedt Langeler.

Voor Kevin van Veen wordt het lastiger.
Ragnar Oratmangoen en Florian Krüger liggen redelijk goed in de markt, want ze hebben het afgelopen seizoen voldoende wedstrijden gespeeld. Deze jongens gaan ongetwijfeld naar een andere club', zegt de technisch manager.

'Voor Kevin van Veen wordt het lastiger, mede vanwege zijn privésituatie, dus dat blijft afwachten.' De 33-jarige spits die het afgelopen half jaar op huurbasis speelde voor het Schotse Kilmarnock, heeft nog een tweejarig contract en is de topverdiener van de eerste selectie. Deze situatie is niet wenselijk waar FC Groningen in zit omtrent de lange spits.

Op zoek naar rechtsback en middenvelder
Op dit moment is FC Groningen nog op zoek naar een rechtsback als stand-in voor Leandro Bacuna en wordt er gekeken naar een middenvelder. 'We gaan er nog steeds wel vanuit dat Laros Duarte gaat vertrekken, dus we zijn druk met alternatieven bezig.' Tot op dit moment is er echter nog geen concrete belangstelling voor Laros Duarte.