Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Brynjólfur Willumsson kopieerde niet het juichen van Igor Paixão

Vele voetbalsupporters dachten dat FC Groningen aanvaller Brynjólfur (Binni) Willumsson het juichen na zijn eerste goal kopieerde van Feyenoorder Igor Paixão maar hij verklaarde zelf anders.
Screenshot_20240627_103348_Instagram _1_

In navolging van Paixão, die de 0-2 voor zijn rekening nam, vierde Willumsson zijn goal met een bijzonder dansje. "Ik haalde een grap uit met mijn vader, want hij heeft een dans gedaan voor kinderen met een zeldzame ziekte in IJsland. Ik vond het grappig hoe hij danste en ook wilde ik het doen voor die kinderen", zegt hij tegen de social media kanalen van Groningen.

'Mijn vader is de minister van Volksgezondheid in IJsland", vervolgt de aanvaller, die benadrukt dat zijn viering niets te maken had met de buitenspeler van Feyenoord. "Dus hij ging naar het ziekenhuis om kinderen een hart onder de riem te steken. Dus ik wilde het ook voor die kinderen doen en ook om een grap uit te halen met mijn vader."

Willumsson, de jongere broer van voorm de jongere broer van voormalig Go Ahead Eagles-speler Willum Willumsson, maakte zaterdag zijn eerste treffers voor Groningen. De Trots van het Noorden nam hem eerder deze zomer over van het Noorse Kristiansund BK waar hij tussen 2021 en 2024 78 wedstrijden voor speelde en 12 keer doel trof.