Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Casper Goedkoop over FC Groningen - Feyenoord

Bij afwezigheid van Dick Lukkien spraken wij zojuist met Capser Goedkoop over de wedstrijd van morgenavond FC Groningen - Feyenoord.

*  Hoi Casper, is iedereen weer fris en fruitig teruggekomen want velen zijn even een paar dagen weggeweest tijdens de interlandbreak en ook jij bent er ff tussenuit geweest?
Casper: Ja dat klopt, wij zijn even een paar dagen naar Italië geweest en dat doen mijn vrouw en ik ieder jaar wel dat we een paar dagen weg gaan tijdens de eerste interlandbreak in september. Dit jaar was het dan met iets meer mensen en dat was gezellig. We zijn vanaf eind juni al weer bezig dus dan is het lekker om even het hoofd weer leeg te maken in een andere omgeving en even genieten met elkaar en met lekker eten dus dat was even goed.

*  Nog even terug naar de wedstrijd tegen Almere want ik vroeg Dick of hij niet bang was voor onderschatting en hij was stellig van niet maar als je dan naar de eerste half uur kijkt dan denken velen toch van wel?
Casper: Dat denk ik niet want wij gaan niet anderhalf uur in de bus zitten om daar even arrogant te gaan spelen en te denken dat doen wij wel eventjes. Het staat ook altijd met hoe je zelf aan een wedstrijd begint en wat een tegenstander daarin doet en dat deed Almere City gewoon erg goed. Die speelden heel energiek en maakten de ruimtes heel klein en daardoor was het voor ons heel lastig om er doorheen te voetballen. Als je kijkt naar het percentage balbezit dan hebben wij best aardige dingen gedaan alleen de echte daadkracht ontbrak een beetje. In de tweede helft hadden wij een balbezit percentage van 82% en dat is heel erg hoog maar dan het erom wat je er mee doet en dat hebben we niet goed genoeg gedaan

* Daar heb je als TS ook weinig invloed op denk ik want als de spelers de wei in gaan kun je niets meer doen?
Casper: Je kunt altijd wel iets coachen vanaf de zijkant maar dat is wel beperkt want de overkant van het veld kun je niet bereiken. Dat kun je wel doen bij een blessurebehandeling of bij een wissel en dan kun je even de puntjes op de i zetten en duidelijkheid scheppen. Dat hebben wij gedaan maar dat heeft helaas niet geresulteerd in een overwinning maar een dik verdiend punt behaald.

* Morgen zal dat vast niet gebeuren met een tegenstander als Feyenoord want dat gaat een potje worden?
Casper: Ja dat is een geweldige affiche en dan gaat het allemaal vanzelf en het is fantastisch om je nu te mogen meten met de top van Nederland.

* Tegen AZ was Dick benieuwd hoe je ploeg er voor zou staan en daar haal je een punt en nu een nog betere tegenstander, weer een leuke en misschien wel leukere  uitdaging?
Casper: Ik denk toch dat Feyenoord, en dat moet ik wel wat voorzichtig zijn, wel een jasje heeft uitgedaan. Ik vind dat ze nog wat zoekende zijn en er staan wat andere sp0elers op het veld want er zijn jongens weggegaan en nu hebben ze blessures en een schorsing dus er staat wel een redelijk ander elftal met een aantal sterkhouders die er het vorig jaar ook al waren zoals Timber, Hancko en Gimenéz. Dat zijn wel prima spelers bij hun maar daar omheen staan wat nieuwe namen dus ik ben heel benieuwd hoe wij ons daartegen kunnen manifesteren. Stengs is dan geblesseerd en Zerrouki geschorst maar Paixão gaat spelen en ze kunnen Ueda of Ivanuseć brengen dus de vraag is, hoe gaan ze het doen en met wie.

* Wat verwacht je van Feyenoord hoe ze zullen gaan spelen, direct erop klappen of de kat uit de boom kijken?
Casper: Ik denk dat ze het op de Feyenoord manier gaan doen en ze weten wel dat wij er wel direct opklappen. Ik hoop dat het een mooie open wedstrijd gaan worden waar het publiek van kan smullen. Wij moeten gaan zien wat ze gaan doen, eerst hoog druk zetten of eerst gaan inzakken en op beide scenario’s zijn wij voorbereid.

* Spelen ze anders als onder Arne Slot?
Casper: Er zitten wel wat andere nuance’s in alleen in het begin van het seizoen heeft Priske met vijf verdedigers achterop gespeeld maar daar is hij al weer vanaf gestapt dus de vraag is nu wat hij morgen gaat doen. Hij zou met een 4-3-3 formatie met de punt naar achteren kunnen beginnen of dat hij de backs weer wat hoger gaat zetten aan de binnenkant dus het is afwachten voor ons.  

* Feyenoord is op dit moment 23 wedstrijden op rijd ongeslagen in de eredivisie dus het wordt tijd dat daar een einde aan komt, dus morgen maar dan?
Casper: Ja en hoe lang zij wij ongeslagen?
* Al meer wedstrijden maar daarvan veel op een lager niveau toch?
Casper: Dat klopt maar in tijd zijn wij langer ongeslagen alleen wel wat jij zegt een andere niveau en daar is niks mis mee maar wij zijn vol vertrouwen en wij hopen dat we morgen een goed niveau kunnen halen en dat gaan we zien.

* Geen Marco Rente morgenavond, Thijmen Blokzijl vervangt hem en voor de rest is iedereen fit toch?
Casper: Voor de rest is iedereen fit ja dus hebben we keuzes.

* Is Stije Resink klaar voor een basisplaats?
Casper: Stije zit morgen bij de selectie en wij geven nooit een opstelling prijs  en Dick is de man die daar iets over moet zeggen.

* Het was voor Leandro Bacuna weer even omschakelen zeker om nu weer op een biljartlaken te spelen?
Casper: Dat klopt en dat gold ook voor Etienne Vaessen. Die jongens zijn woensdag teruggekeerd van interlandverplichtingen en hebben donderdag en vandaag weer mee getraind en dat is even een omschakeling maar die jongens zijn echte professionals en die gaan daar goed mee om. 

* Wat wij ons afvragen, waarom Noam Emeran de afgelopen dinsdag geen minuten maakte in o21 tegen FC Twente/Heracles omdat hij bij jullie ook nog weinig minuten maakt?
Casper: Omdat wij voor Noam andere keuzes hebben gemaakt ten aanzien van zijn speelminuten en jij begon het gesprek over fris en fruitig en wij moeten ook zorgen dat wij onze selectiespelers fris en fruitig houden dus we hebben tegen hem gezegd, ga maar even een paar dagen naar je familie in Parijs en dat heeft hij gedaan en die gaat zijn minuten de komende weken wel maken.

* Waarom doet de keeperstrainer, John Vos, de standaardsituaties en zoals vanmiddag op het laatst ook de afwerkoefeningen?
Casper: John is verantwoordelijk voor de standaardsituaties verdedigend en dat doet hij in overleg met de keepers en dat doen heel veel clubs en ik doe meer het aanvallende en dat zij het verdedigende doen is logisch denk ik. En wat betreft die afwerk vorm van vanmiddag, John heeft wel een breed repertoire aan afwerkvormen en wat hij vandaag deed was heel leuk en het was de laatste training voor de wedstrijd en vaak doen we het dan met elkaar alleen hij was vandaag een beetje in de lead met deze vorm en het was erg leuk.

* De mensen aan de kant die zeiden al, het is net een kindercrèche zoveel plezier en beleving spatte er vanaf bij de jongens.
Casper: Ja dat is mooi en het gaat bij zo’n laatste training erom even spanning op de benen te krijgen en dat hebben we gedaan met positiespelletjes en kleine partijvormen en dat ging heel snel dus de jongens moeten dan heel snel in het hoofd en met de benen reageren en dan sluit je af met een afwerkvorm en daar zat ook wel spanning op en als het dan uitmond in zo als vanmiddag dan is het alleen maar goed.

* De sfeer en beleving in de groep dat is echt fantastisch en dat is leuk om te zien toch?
Casper: Als de jongens de sfeer en beleving mee kunnen nemen naar de wedstrijd morgen en dat slaat over naar het publiek dan gaan we morgen een prachtige avond beleven.