Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Dick Lukkien over FC Groningen - Fortuna Sittard

* Ja Dick wel jammer dat er een einde kwam aan de ongeslagen reeks en dat jullie het record niet hebben gepakt?
Dick: Ja dat is doodzonde maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat wij ook niet goed waren afgelopen vrijdag en Dordrecht heeft misschien wel verdiend gewonnen alhoewel ik vond dat zij ook niet veel creëerden maar we konden helaas het record niet meenemen.

* Was dit één van jullie slechtste wedstrijden dit seizoen?
Dick: Ja dat denk ik wel, we hebben weinig gecreëerd en dat zit bij onszelf en ik vond dat wij aan de voorkant van het team niet heel goed waren maar dat zit ook wel bij de tegenstander want dat vind ook een goede ploeg maar wij speelden zeker niet goed. 

* En morgenavond een soort van reünie en ik sprak dinsdagavond Danny Buijs en die noemde het bijna FC Groningen 1 tegen FC Groningen 2, maakt deze wedstrijd nog specialer denk ik?
Dick: Ja dat is ook zo, Danny heeft hier ook lang en goed gewerkt en dan nog Poldervaart, Sierhuis, Oratmangoen, Verrips en de Cruz en daar komt nog bij dat de broer van Laros Duarte daar speelt dus het word een weerzien met een hoop oude bekenden. Het is ook net of het zo moet zijn want ik hoorde na de vorige bekerwedstrijd Danny nog zeggen dan maar in de volgende ronde uit Groningen uit in Euroborg en dan gebeurt het ook nog.

* Er zal vanaf de Groningen fans een soort van sympathie en gunfactor zijn naar het duo Buijs/Poldervaart maar ze willen natuurlijk wel dat jullie de halve finale halen maar als ze van één ploeg mogen verliezen is dat wel van hun?
Dick: Als je het niet erg vind ligt wat mij betreft die gunfactor volledig bij ons maar ik begrijp wat je zegt omdat Buijs en Poldervaart hier lang hebben gewerkt en ze waren mannen die tot de verbeelding spraken en dan is het logisch dat die een soort van gunfactor hebben want de mensen die hier gewerkt hebben die moet je koesteren vind ik dus wat dat betreft dikke prima maar wij willen natuurlijk ook graag naar die halve finale. Het zou mooi zijn dit jaar want als je ziet dat er al wat behoorlijk veel topclubs uit liggen dus als er een jaar is waarin je ver kunt komen dan is het dit jaar wel.

*  Fortuna is op dit moment vier wedstrijden op rij ongeslagen, kun je zeggen dat zijn aardig in vorm zijn?
Dick: Ja dat vind ik wel en ik vindt het een volwassen ploeg en ik heb ze genoemd een ploeg met vechtjassen en daarmee bedoel ik dat ze volwassen spelen en weten waar Abraham de mosterd haalt dus een ploeg waar wij de handen vol aan gaan krijgen maar ik dank dat zij ook de handen vol gaan krijgen aan ons dus ik verwacht wel een mooie voetbalavond.

* Die vechtlust die jij noemt is dat de kracht van dit Fortuna?
Dick: Ik vind ook wel dat ze een paar goede voetballers hebben maar, en dat zag je ook het afgelopen weekend dat er een onverzettelijkheid in de ploeg zit want ze komen 0-2 achter en ze zijn toch in staat om dat om te buigen met een hoop schwung en enthousiasme en een hoop wilskracht en dat is kenmerkend voor Fortuna vind ik.

* Veel draait om die Alen Halilović daar op middenveld denk ik?
Dick: Die heeft een creatieve geest en die goed kan voetballen maar daar schuilt voor hen wel gevaar omdat hij verdedigend wel eens wat steekjes laat vallen maar als hij de bal heeft moet je er bovenop zitten. Hij heeft gewoon een prachtige linkerpoot en hij kan een goal maken en hij kan een assist geven dus een goede speler.

* Dan heb jij je ploeg vast wel voorbereid op het feit dat hij wel eens een mannetje laat lopen?
Dick: Wij hebben inderdaad beelden laten zien waarin we lieten zien wat ze doen en ook dat varieert nog wel eens want ze kunnen ook zo maar van formatie wisselen maar er is ook wel wat mogelijk want ook zij hebben wat zwaktes en nu kijken of dat naar buiten komt.

* Hoe denk je dat Fortuna zal gaan spelen, zullen ze jullie het spel laten maken of wel hun eigen spel gaan spelen?
Dick: Ik denk dat ze in het begin best wel ver vooruit zullen willen en dan kijken hoe de wedstrijd loopt en ze zullen zeker niet bang zijn als ze ver achteruit moeten en ik denk dat als wij doen wat wij kunnen moeten wij in staat zijn om hun achteruit te spelen en dat gaan we zien.

* Heb je alles fit voor de wedstrijd?
Dick: We hebben helaas één afwezige en dat is Marco Rente want die is ziek en voor de rest is iedereen fit genoeg om te beginnen dus ook Leandro Bacuna. Het is een geluk bij een ongeluk dat Marco Rente ziek is want die is zondag geschorst dus kan hij goed uitzieken, al had ik hem er graag bij gehad vandaag.

* Laros Duarte is goed fit terug gekomen zag ik vanmorgen?
Dick: Klopt die is goed fit en Johan Hove is even ziek geweest deze week maar is fit genoeg dus we hebben keuzes te maken. 

* Een aantal jongens hebben vanmorgen nog op strafschoppen getraind zag ik.
Dick: Ja en dat moet je niet uitsluiten en die gelegenheid hebben we ze de vorige keer gegeven en nu ook weer en die jongens maken daar gebruik van. Laten we hopen dat het niet zo ver komt en dat we na 90 minuten door zijn.