FC Dordrecht stopt ongeslagen reeks FC Groningen

Dertien wedstrijden op rij was FC Groningen ongeslagen en dat was dus een evenaring van het clubrecord en de ploeg van Dick Lukkien wou graag dat record alleen in handen hebben maar dan wachtte een zware klus want FC Dordrecht was de tegenstander in Dordrecht. Een ploeg die een prima seizoen draait tot dusverre.

IMG-20240202-WA0043

Leandro Bacuna was wederom afwezig bij FC Groningen en daarom begon men met dezelfde elf als tegen Jong AZ. Wat normaal is bij FC Groningen is heel scherp aan een wedstrijd begonnen konden de mannen nu niet brengen want in de derde minuut keek men al tegen een achterstand aan als vanuit een corner bij de tweede paal Ilias Bronkhorst de bal binnen kan koppen, 1-0.

Romano Postema kreeg een goede kans als hij vanuit de draai schiet maar het schot werd geblokt. Daarna werd de wedstrijd stil gelegd want vanuit het uitvak werden vele fakkels ontstoken en het zich werd daardoor zo belemmerd dat verder spelen niet kon. Ook vanuit het thuisvak werden ook fakkels ontstoken.

IMG-20240202-WA0048   IMG-20240202-WA0044

Nadat na een twintig minuten verder werd gespeeld kreeg FC Groningen meer grip op de wedstrijd en was via Joey Pelupessy gevaarlijk maar doelman Luca Plogman wist de bal uit de korte hoek te tikken.

In de tweede helft was FC Groningen de iets bovenliggende partij maar er ging teveel mis aan de Groningse kant. Marvin Peersman kreeg de beste kans maar hij kon de bal niet in een leeg doel koppen na een standaard situatie maar kopte naast. Romano Postema kreeg nog een goede kans maar wist deze kans niet te verzilveren. De grootste kansen waren voor de thuisploeg maar ook zij misten enkele goede kansen en FC Groningen mocht van geluk spreken dat ze die kansen misten waardoor ze in de wedstrijd bleven. Gescoord werd er niet, ondanks enkele aanvallende wissels en zo kwam er een einde aan de ongeslagen reeks van de mannen en zakte men een plaats op de ranglijst en ging FC Dordrecht over FC Groningen heen. Nog niks aan de hand want men heeft nog een wedstrijd tegoed.

Aanstaande donderdag is de volgende wedstrijd als in de eigen Euroborg in de kwartfinale van het KNVB Bekertoernooi Fortuna Sittard te gast is. Een weerzien met oud trainers Danny Buijs en Adrie Poldervaart en spelers Kaj Sierhuis, Michael Verrips en Ragnar Oratmangoen, die door FC Groningen verhuurd is aan Fortuna Sittard.

FC Dordrecht: Luca Plogman, Ilias Bronkhorst, Ruben Kluivert, Jop van den Avert, John Hilton (Elso Brito), Tim Receveur, Shiloh ’t Zand (Rocco Robert Shein), Dylan Mbayo (Adrian Segecic), Mathis Suray, Ilias Sebaoui, Rene Kriwak (Oluwakorede Osundina)

FC Groningen: Hidde Jurjus, Marco Rente, Thijmen Blokzijl (Fofin Turay), Marvin Peersman, Wouter Prins (Isac Määtä), Jorg Schreuders (Kian Slor), Joey Pelupessy (Rui Mendes), Johan Hove, Luciano Valente, Thom van Bergen, Romano Postema

Scheidsrechter: Richard Martens

Gele kaart(en) FC Dordrecht: Jop van den Avert

Gele kaart(en) FC Groningen: Marco Rente, Luciano Valente