Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC Groningen o19 wint met tien man van FC Eindhoven o19

Een belangrijke wedstrijd vanmiddag voor FC Groningen o19 op Sportpark Corpus den Hoorn want de ploeg van Sander van Gessel stond voor het duel van vanmiddag op de laatste plaats in de stand en bij winst op FC Eindhoven o19 kon men die laatste plaats verlaten en overdoen aan de Eindhovenaren. Bij FC Groningen vanmiddag ook Arjen Robben op de bank en die liet zich ook meermaals horen met aanwijzingen.

FC Groningen: Jesse Tetteroo, Luka Robben, Kyano Doesburg, Björn Veldhuis, Sverre Tuil, Jismerai Dillema, Mark Hoekstra, Mats Hoorndijk, Ruben Bloem, Jari Kolthof, Yenio Holder
Wissels: Arend Jan van de Wetering (k), Tijmen Theusink, Thomas van Noort, Milan Hoogeveen, Ivan Laarman

FC Eindhoven: Justin Menders, Jayden Hulsen, Aran Kochan, Jaiz Benjaddi, Joshua Dusabe, Zakaria Haddaoui, Marion van de Wetering, Ali Amin, Stijn Peeters, Akin Ozcan, Naoufal Baddaou
Wissels: Scott Claessens, Milan Hoek, Milan Baeten, Jasper van der Meulen, Igor Sanders, Zaid Ayounou

FC Groningen begon goed aan de wedstrijd en nam het heft in handen. Met leuk en snel spel werden de Eindhovenaren terug gedrongen en af en toe kwamen de gasten er eens uit. Een paar mogelijkheden wisten de Groningers niet te benutten en dan neemt scheidsrechter Jan ter Harmsel de hoofdrol op zich. Hij stuurt Luka Robben (zoon van) met rood naar de kleedkamer als een speler van FC Eindhoven er door lijkt te zijn en Luka met een correcte schouderduw en nog de bal spelend de kans verijdelt maar de scheids denkt daar anders over en stuurt Luka dus, wegens het neerhalen van een doorgebroken speler, met een rode kaart naar de kleedkamer. Een belachelijke beslissing want er gebeurde werkelijks niets onreglementairs. FC Eindhoven kreeg dan een vrije trap en die werd binnengeschoten. Later in de de eerste helft nog een tegenslag voor de thuisploeg als Jismerai Dillema met een blessure per brancard het veld af moet.  FC Groningen gaf niet op en deed er een schepje boven op en waren de betere ploeg ondanks een man minder. Toen moest de scheidsrechter weer de hoofdrol opeisen want na een pittige overtreding van een FC Eindhoven speler kwam er een opstootje waarbij een speler van FC Eindhoven een speler van FC Groningen sloeg en de scheids deed dat af met de mantel der liefde, onbegrijpelijke beslissing. Iets later gaf de beste man nog een gele kaart aan Arjen Robben wegens commentaar op de leiding. Ook vergat hij FC Groningen daarna nog een 100% strafschop te geven na een duidelijke overtreding op volgens ons Jari Kolthof maar dat konden we niet goed zien. FC Groningen liet zich daardoor niet uit het veld slaan en ging gewoon door en mogelijkheden van o.a. Jari Kolthof en Thomas van Noort werden helaas gemist maar vlak voor rust kreeg de ploeg loon naar werken als Yenio Holder de 1-1 binnenschiet, een dik verdiende gelijkmaker. Dat was tevens de ruststand.    

De tweede helft was ook duidelijk voor FC Groningen en dat is natuurlijk best opmerkelijk als je met een man minder speelt en de betere ploeg bent. Mooie snelle aanvallen legde FC Groningen op de mat en de gasten uit Eindhoven wisten soms niet waar ze het zoeken moesten. Yenio Holder zette na een prachtige aanval via een aantal schijven de 2-1 op het bord als hij vrij voor doelman Justin Menders komt. Niet veel later weer een mooie aanval die nu werd afgerond door één van de uitblinkers aan Groningse zijde Jari Kolthof. Een aanval via de rechterkant werd voorgegeven en Jari haalde verwoestend uit, onhoudbaar voor de doelman, 3-1.

Deed FC Eindhoven dan helemaal niets in de tweede helft? Zeker wel maar als men voor de Groningse goal kwam was daar doelman Jesse Tetteroo die alles pakte. Echt grote kansen kregen ze ook niet. De moed zakte FC Eindhoven steeds verder in de schoenen en het sluitstuk was weer voor FC Groningen als invaller Ivan Laarman op prachtige wijze ook nog de 4-1 maakt. Wat een stand en wie had dit verwacht nadat men met tien man kwam te spelen? Velen zullen dit niet verwacht hadden. Bij deze dik verdiende 4-1 bleef het dan bij en is FC Groningen van de laatste plaats af in de stand en kan de scheidsrechter op zijn C.V. bij schrijven dat hij een gele kaart heeft gegeven aan Arjen Robben en een rode kaart aan Luka Robben, de zoon van Arjen.


Foto's bij FC Groningen o19 wint met tien man van FC Eindhoven o19