Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC Groningen o21 geeft een 2-0 voorsprong weg tegen FC Twente/Heracles o21

FC Groningen o21 speelde vanmiddag op Corpus den Hoorn de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. Het combinatieteam van FC Twente/Heracles was te gast.. De eerste helft werd onder droge weersomstandigheden gespeeld alleen was er wel veel wind maar de tweede helft regende het pijpenstelen. Een zeer speciale wedstrijd werd dit vanmiddag voor Alex Mortensen. Na twee kruisbandblessures maakte hij vanmiddag zijn eerste minuten weer, en hoe. In de 10e minuut dacht hij gescoord te hebben maar helaas stond hij net buitenspel en direct daarna kopte hij een bal op de lat na een prima voorzet van Jens Schraven en via de keeper werd het nog een corner. En uit die corner was het dan raak, Alex Mortensen kopt keurig de 1-0 binnen, wat een emotie was dat. Onder toeziend oog van zijn ouders, vriendin en zusje maakte hij zo een comeback om van te dromen. FC Groningen bleef daarna de betere ploeg en creëerde zich best een aantal goede kansen, alleen het benutten ervan was een probleem. Zo gaan kansen van Djurre Laansma en van Joop Oosterhof, die hoog over schiet, er niet in.

Dan wordt na 20 minuten Alex Mortensen naar de kant gehaald en komt Mark Hoekstra in de ploeg. Een prima terugkomst in wedstrijdverband van Alex Mortensen vanmiddag.

Deden de gasten uit Almelo/Enschede dan niets? Zeker wel want in de 35ste minuut moest Maxim Mariani redding brengen op een gevaarlijke aanval. In de laatste minuut voor rust een goede kans voor Mark Hoekstra maar doelman Timo Jansink kan redding brengen. Direct daarna komt de thuisploeg goed weg als een schot van Shijon Martina op de lat uiteenspat. Zo gaan beide ploegen met de 1-0 naar de kleedkamer.

Fofin Turay en Maxim Mariani blijven dan in de kleedkamer achter want beide heren zijn net terug van blessureleed en worden vervangen door Jari Kolthof en Jesper Mosselaar. De eerste mogelijkheid in de tweede helft is voor FC Groningen als Jens Schraven de bal diep speelt op David van der Werff en die kan uithalen maar de goalie red de bal met de voeten. In de 56ste minuut komt FC Groningen op 2-0 als Jens Schraven een tegenstander de bal ontfutselt en Jari Kolthof inspeelt en die schiet uit een moeilijke hoek schitterend de 2-0 hoog in de touwen. Daarna neemt FC Twente/Heracles het heft in handen en FC Groningen komt er niet of nauwelijks meer uit. In de 75ste minuut is het dan Joey Antonioli die de verdiende 2-1 scoort. Een tegenslag voor de op dat moment niet goed spelende thuisploeg en daar blijft het niet bij. Drie minuten later staat het maar zo 2-2 als aanvoerder Shijon Martina een strafschop achter Dirk Baron schiet. In de laatste vijf minuten gaat het dan helemaal mis voor FC Groningen als eerst in de 85ste minuut Joey Antonioli de 2-3 maakt en vijf minuten later wordt het zelfs nog 2-4 als Joey Antonioli de Groningse doelman omspeelt en de bal in een leeg doel kan schieten en daarmee zijj derde doelpunt maken vannmiddag. Hier blijft het dan bij en gaan de punten mee terug naar Hengelo en Enschede.

FC Groningen: Dirk Baron, Joop Oosterhof, Robin Kelder, Maxim Mariani (Jesper Mosselaar), Marco Speelman, Djurre Laansma, David van der Werff, Roy Leicester (Samuel Dikoš), Fofin Turay (Jari Kolthof), Jens Schraven, Alex Mortensen (Mark Hoekstra)
Wissels: Stijn Petiet, Kyano Doesburg

FC Twente/Heracles; Timo Jansink, Jim van der Logt, Julien Mesbahi, Jop Tijink, Semir Lbenay, Harrie Kuster, Shijon Martina, Tiago Codinha, Joey Antonioli, Giandro Sambo, Jort Ribbers
Wissels: Milan Pierik, Kick Landkroon, Ruben Radstake, Maximilian Baafi, Derrick Slagveer, Morris de Wilde, Dennis Barendsen

Scheidsrechter: P.A. de Waard

Gele kaart(en) FC Groningen: Marco Speelman

Gele kaart(en) FC Twente/Heracles; Jort Ribbers, Harrie Kuster, Morris de Wilde, Jop Tijink

Hierbij een serie foto’s van de wedstrijd en de meeste foto’s zijn van Jasper Boer die we kregen toegezonden. Onze dank gaat dus uit naar Jasper Boer.

Foto's bij FC Groningen o21 geeft een 2-0 voorsprong weg tegen FC Twente/Heracles o21