Fan van F.C. Groningen
Nieuws

FC Groningen o21 laat weer dure punten liggen

Vanmiddag trad op Sportpark Corpus den Hoorn FC Groningen o21 aan voor de wedstrijd tegen hekkensluiter De Graafschap o21. Afgelopen zaterdag bracht de wedstrijd tegen toenmalig hekkensluiter GA Eagles geen succes en dat was reuze jammer want men had toen een grote slag kunnen slaan in de stand, bij winst in die wedstrijd. Dan moest het vanmiddag maar gebeuren. Blijkbaar heeft de ploeg van Melchior Schoenmakers moeite om tegen ploegen te spelen die onderaan de ranglijst staan want ook vanmiddag wist de ploeg niet te overtuigen. Na ruim 90 minuten stond er nu 1-1 op het scorebord.

De doelpunten vielen al vroeg in de wedstrijd want in de zesde minuut gaat Maxim Mariani in de fout en is het Denzel Eijken die van dichtbij Dirk Baron kansloos laat en de 0-1 binnenschiet. Direct daarna is het Noam Emeran die de bal speelt op Marco Speelman en bijna op de achterlijn kan hij de bal breed leggen op Nils Eggens en die tikt de 1-1 binnen. Daarna was De Graafschap de gevaarlijkste ploeg en kwam FC Groningen tot twee keer toe goed weg als eerst een kopbal van Blnd Hassan op de lat uiteenspat en later was het dezelfde Blnd Hassan die een vrije trap buiten bereik van Dirk Baron op de paal knalt. Dan heb je het eigenlijk ook wel gezegd wat de wedstrijd betreft. Men probeerde het wel maar tot echte grote kansen kwamen beide ploegen niet meer.

In de tweede helft probeerde de FC het ook wel en kreeg het ook goede mogelijkheden o.a. via een schot van Jens Schraven dat over ging, een kopbal van Sven Bouland dat ook over ging maar gescoord werd er niet meer en zo bleven beide ploegen steken op 1-1 en laat FC Groningen o21 weer hele dure punten liggen.

FC Groningen: Dirk Baron, Fofin Turay, Maxim Mariani, Sven Bouland, Marco Speelman, Djurre Laansma, Roy Leicester, Noam Emeran, Jens Schraven, Alex Mortensen, Nils Eggens
Wissels: Stijn Petiet, Jari Kolthof, Jesper Mosselaar, Joop Oosterhof, Robin Kelder, Samuel Dikoš

De Graafschap: Ties Wieggers, Nic Hartgers, Bram Scholten, Tygo Grotenhuis, Denzel Eijken, Koen Hillen, Stan van Dillen, Elie Raterink, Yannick Eduardo, Blnd Hassan, Snia Yadir,
Wissels: Nassim Zouhri, Omar Mekkaoui, Noah Pusic, Rein Bluijssen, Jochem Ostendorp, Raid Najjar, Jamairo Oort

De stand in de groep is nu als volgt:
1. FC Groningen     8-13
2. Feyenoord     6-11
3. ADO Den Haag   8-11
4. FC Twente/Heracles   8-11
5. NAC Breda     8-10
6. GA Eagles     7-9
7. SC Cambuur     7-8
8. De Graafschap   8-8

Programma 2 november:
NAC Breda – FC Groningen
SC Cambuur – De Graafschap
Feyenoord – GA Eagles
FC Twente/Heracles – ADO Den Haag     


Foto's bij FC Groningen o21 laat weer dure punten liggen