FC Groningen o21 wint voor derde keer op rij

Op sportpark Zuiderlaan in Twello speelden de onder 21 teams van GA Eagles en FC Groningen hun derde wedstrijd in de voorjaarscompetitie tegen elkaar. Op een erbarmelijk slecht veld was er voor beide ploegen geen goede voetbal mogelijk en eigenlijk moet je je als betaald voetbal organisatie schamen dat je zo’n veld beschikbaar stelt. Onder het toeziend oog van o.a. Dennis van der Ree en Ard Langerer probeerden beide ploegen er toch iets van te maken.

Beide ploegen waren dus niet in staat om een goede wedstrijd op de mat te leggen en beide grossierden in veel balverlies. FC Groningen was wel de bovenliggende partij met veel balbezit maar tot echte kansen kon de ploeg van Sander van Gessel ook niet komen, Het eerste schot richting de goal zien we in de 18e minuut als Tika de Jonge het eens probeert maar zijn schot gaat net naast de goal van Sven Jansen. Bij FC Groningen kwam er veel dreiging vanaf de linkerkant waar Fofin Turay zijn directe tegenstander Donte Apinsa een zware middag bezorgde. Vlak voor rust een hele grote kans voor de thuisploeg als na een soort van scrimmage de bak ineens voor de voeten valt van Milan Berenschot en die kan vrij uithalen maar schiet de bal vanaf een meter of 7 voor de goal hoog over de goal van Dirk Jan Baron. Bij rust was het dan ook 0-0.

Direct na rust een mooie aanval van FC Groningen en is het Kian Slor die kan schieten maar zijn schot gaat over. In de 56ste een aanval van FC Groningen en Tika de Jonge speelt de bal naar links op Fofin Turay en die geeft de bal voor op Jay Kuiper en die laat Sven Jansen kansloos, 0-1.

Het spel blijft daarna heen en weer golven en in de 65ste minuut komt aan de linkerkant van het veld Noam Emeran in balbezit en hij trekt naar binnen en haalt met links uit en dat schot vliegt ook binnen en zo staat het 0-2.

De thuisploeg gaat dan alles op de aanval gooien om terug te komen in de wedstrijd en af en toe zie je ook wat hachelijke momenten voor de Groningse goal en in de 72ste minuut komt men terug in de wedstrijd na een prachtige goal van Robbin Weijenberg, 1-2. Wat men ook probeert in de verdere verloop van de wedstrijd doelpunten vallen er niet meer en zo blijft het bij de 1-2. De derde winstpartij voor FC Groningen op rij en de tweede nederlaag voor de thuisploeg op rij nadat men de vorige week verloor van de nieuwe koploper Feyenoord 021, wel op doelsaldo maar toch. De thuisploeg verliest dan van de nummers 1 en 2 en beide wedstrijden met één doelpunt verschil.
Volgende weekend zijn beide ploegen vrij van competitieverplichtingen als speelt FC Groningen o21 op Corpus den Hoorn een oefenwedstrijd tegen FC Emmen o21, aanvang 12.30 en dinsdagavond speelt men om 19.30 op sportpark De Boshoek tegen HHC Hardenberg.

GA Eagles: Sven Jansen, Donte Apinsa, Hugo Lacroix, Pim Saathof, Aventis Aventisian, Jorn Smits, Maxwell Rodrigues, Robbin Weijenberg, Milan Berenschot, Gijs Steinfelder, Boy Nijgh.
Wissels: Lars Groenendijk, Delano Costella, Siem Askamp, Kader Koné, Jop Scharpfenecker, Lars Groenendijk, Vital Kakesa

FC Groningen: Dirk Jan Baron, Daniel Beukers, Maxim Mariani, Sven Bouland, Jay Kuiper, Noam Emeran, Tika de Jonge, Robin Kelder, Steyn Potma, Fofin Turay, Kian Slor
Wissels: Stijn Petiet, Joël van Kaam, Mart Haven, Djurre Laansma, David van der Werff

Scheidsrechter: S.C.A. van Zuilichem