FC Groningen verliest besloten oefenduel van SC Cambuur

Op een zeer nat Corpus den Hoorn speelde FC Groningen vanmiddag een oefen wedstrijd tegen SC Cambuur. Bij de thuisploeg waren de Internationals Etienne Vaessen, Leandro Bacuna en Sven Bouland afwezig.

In de 3e minuut mocht SC Cambuur al een strafscop nemen en de in Friesland teryg gekeerde Mark Diemers mocht de 0-1 binnenschieten, al zat Hidde Jurjus nog met zijn vingertoppen aan de bal. FC Groningen was de bovenliggende partij maar ook speelde de ploeg slordig en creëerde het weinig kansen. Tock kwam het op 1-1 als na een vloeiende aanval bij de tweede paal Finn Stam de bal binnenschoot.

In de tweede helft werd er nog twee keer gescoord en wel door de gasten uit Leeuwarden. In de 61e minuut scoorde Wiebe Kooistra en acht minuten later was het Strula Ottensen die de 1-3 binnenschoot.

Tegenvaller voor FC Groningen was het uitvallen van Marco Rente want hij moest met een blessure het veld verlaten. Het leek geen ernstige blessure dus er werd geen risico genomen en hij werd direct vervangen door Fofin Turay.

De scheidsrechter van vanmiddag speelde een paar ekeer en dubieuze hoofdrol want hij had FC Groningen minimaal twee strafschoppen moeten geven na duidelijke overtredingen. Dick Lukkien beet de scheidsrechter op een gegeven moment toe, "het wordt nu wel lachwekkend scheids".

FC Groningen: Hidde Jurjus, Finn Stam, Thijmen Blokzijl (Maxim Mariani), Marvin Peersman (Marco Rente)(Fofin Turay), Wouter Prins, Stije Resink (Tika de Jonge), Johan Hove (Joey Pelupessy), Rui Mendes (Jorg Schreuders), Luciano Valente (Brynjójfur Willumsson), Thom van Bergen (Romano Postema), Thijs Oosting (Noan Emeran).

Bij SC Cambuur begonnen o.a. in de basis: Daan Reiziger, Tyrique Mercera, Jeremy van Mullem, Arnau Casas, Bram Marsman (Thomas Poll), Tony Rölke, Maikel Kieftenbeld, Remco Balk, Wiebe Kooistra, Mark Diemers, Benjamin Pauwels

Later vanavond komt er nog een samenvatting van de wedstrijd te zien op het Youtube kanaal van FC Groningen.