Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Frank van Mosselveld begonnen bij FC Groningen

Frank van Mosselveld is bij zijn club FC Groningen een paar weken geleden begonnen. In een gesprek met Voetbal International heeft de nieuwbaken algemeen directeur aangegeven wat hij graag wil bereiken.

Van Mosselveld heeft de intentie niet direct het hoogste woord te voeren. Van Mosselveld stelt voor om eerst rustig te kijken wat er met de selectie gaat gebeuren in deze zomer. Op basis van de informatie die we hebben ontvangen, kunnen we in september bepalen welke spelers er nog bij komen en of er nog clubs voor onze spelers zullen komen. Maar als je als club gedegradeerd bent en net weer terugkomt in de Eredivisie, dan is in mijn ogen de eerste doelstelling om je zo snel mogelijk veilig te spelen. Het is dan mogelijk om tijdens het seizoen nog eens te kijken naar de precieze locatie van de lat. Laten we niet meteen te hoog van de toren blazen."

Ik denk dat het verstandiger is om langzaam maar zeker te proberen terug te keren naar waar je wil zijn. Dat hebben we in het verleden al laten zien en ik denk dat deze club de potentie heeft om dat te blijven laten zien. Aan de andere kant moet je ook niet blind zijn voor de mogelijkheden en de stappen die clubs nemen of al hebben genomen. Op het moment dat je een degradatie meemaakt, word je toch behoorlijk teruggeworpen ten opzichte van clubs als Sparta, NEC, Go Ahead Eagles: clubs waarvan iedereen vijf jaar geleden zou zeggen dat die onder doen voor FC Groningen", vertel de algemeen directeur.

Hij vervolgd De traditionele ranglijst die er vijf, zes, zeven jaar geleden was: die is er niet meer. In het voetballandschap is er sprake geweest van een enorme nivellering, waarbij je de nummers één tot en met vier of vijf wel kan uittekenen, maar iedereen daaronder vrij dicht bij elkaar zit. Het kan negatief uitgelegd worden, maar als je er positief naar kijkt, betekent het dat als je de dingen goed voor elkaar hebt, je ook vrij snel stappen kan zetten. Hij besluit met: "We zullen creatief moeten zijn."