Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Liam van Gelderen naar RKC Waalwijk?

Liam van Gelderen gaat de stap maken naar RKC Waalwijk. De 23 jarige verdediger zit bij FC Groningen op een dood spoor en traint al geruime tijd mee met de o21 van de Trots van het Noorden.  Nu lijkt er licht aan het eind van de tunnel voor hem want RKC.NU meldt dat van Gelderen de stap transfervrij kan maken. Beide club zouden nog in onderhandeling zijn over een doorverkooppercentage.
DSC_0163

De in Zaandam geboren Liam van Gelderen begon met voetballen bij SVA Assendelft. Daarna speelde hij voor S.V. Fortuna Wormerveer, AZ en in 2015 kwam hij in de jeugdopleiding van Ajax. Bij Ajax tekende hij een contract tot medio 2020. Hij debuteerde in de KKD voor Jong Ajax in de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht die eindigde in 3-3. In 2020 verlengde hij zijn contract bij Ajax en hij zat in februari 2022 voor het eerst op de bank bij het eerste elftal. Op 23 april 2022 maakte hij zijn debuut voor Ajax 1 als hij in mag vallen voor de geblesseerd geraakt Perr Schuurs.

In juni 2022 maakte hij de stap naar FC Groningen waar hij voor vier jaar tekende. Op 14 augustus maakte hij zijn debuut voor de Groningers in de wedstrijd tegen Ajax. Hij speelde 23 officiële wedstrijden voor FC Groningen waarin hij één keer scoorde.