Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Oud voorzitter Jaap van der Linde overleden

FC Groningen heeft het droevige nieuws ontvangen dat voormalig voorzitter Jaap van der Linde op 12 juli jongstleden is overleden. De bestuurder is 85 jaar geworden en vervulde van 1999 tot 2003 de rol als voorzitter van het Bestuur en daarna van de Raad van Commissarissen van de Trots van het Noorden. FC Groningen wenst familie, vrienden en kennissen van Jaap van der Linde veel sterke met het verwerken van dit verlies.

Van der Linde kende een lange carrière als politiek bestuurder en was onder meer burgemeester van Hoogezand/Sappemeer van 1989 tot en met 2000. Gedurende die periode kwam hij in contact met FC Groningen waar Van der Linde in 1999 de voorzittershamer binnen het Bestuur in handen kreeg.

In zijn eerste seizoen promoveerde de club naar de Eredivisie. Van der Linde heeft een belangrijke rol gespeeld in de totstandkoming van stadion Euroborg. In 2003 zwaaide hij als voorzitter van de Raad van Commissarissen af bij de FC en vertrok het gezin Van der Linde uit Noord-Nederland. Op 12 juli 2024 overleed Jaap van der Linde in zijn Belgische woonplaats Turnhout.

Bron: www.fcgroningen.nl