Fan van F.C. Groningen
Nieuws

Romano Postema tekent verlengt bij FC Groningen

Wat eigenlijk al langer bekend was maakt FC Groningen vandaag officieel bekend. FC Groningen heeft het contract van Romano Postema verlengd tot de zomer van 2027. De spits had nog een overeenkomst in Euroborg tot het einde van het huidige seizoen. De Stadjer had als topscorer in het afgelopen seizoen een groot aandeel in de promotie naar de Eredivisie.

De 22-jarige aanvaller begon met voetballen bij GVAV Rapiditas waarna hij instroomde binnen de jongste lichting van de FC Groningen Opleiding, Onder-12. Het scorende vermogen viel in zijn jonge jaren al op. Postema kroonde zich in 2019, als topschutter van de competitie, tot landskampioen met FC Groningen onder-17. In de beslissingswedstrijd op Corpus tegen Ajax maakte de spits een hattrick.
Romano Postema

Een klein half jaar later debuteerde de Groninger op 31 augustus 2019 als 17-jarige in Euroborg tegen Heracles Almelo. In het seizoen daarop werd Postema voor het grootste deel van het voetbaljaar verhuurd aan FC Den Bosch. In het seizoen 2021/2022 was Postema één van de vaste invallers bij FC Groningen, een seizoen later werd de aanvaller verhuurd aan Roda JC Kerkrade.

De spits knokte zich afgelopen jaar vanuit een lastige positie niet alleen direct in de basis van de ploeg onder leiding van hoofdtrainer Dick Lukkien. Postema groeide uit tot één van de dragende krachten en werd met 18 competitietreffers en drie doelpunten in het bekertoernooi topscorer van de ploeg die promoveerde naar de Eredivisie. Tot op heden speelde Postema 92 wedstrijden voor de FC waarin hij 27 keer scoorde en zes assists gaf.

De geboren en getogen Stadjer is blij zich de komende jaren verder te kunnen ontwikkelen in het groen-wit. “Ik heb de laatste maanden vaak in interviews aangegeven wat Groningen en FC Groningen voor mij betekent. Ik ben dan ook super blij dat ik hier twee jaar mag bijtekenen. Ik voetbal al zo lang in dit shirt, de jaren in de Opleiding, meegerekend. Er liggen prachtige herinneringen en ik kijk er naar uit om nieuwe herinneringen te maken en vervolgstappen te zetten.”

Mits fit stond de spits het afgelopen succesjaar steevast in de basisopstelling. Het goede seizoen leverede de aanvaller een landelijke nominatie op voor beste speler van de KKD. Postema is hongerig om de lijn door te trekken naar de Eredivisie. “Ik ben ontzettend blij dat we terug zijn in de Eredivisie en een van die vervolgstappen is om voor het eerst in mijn carrière eerste spits te worden op het hoogste niveau. Ik leef voor doelpunten dus mijn doel is om zoveel mogelijk te scoren en samen te juichen met onze supporters.”

Bron: FC Groningen